Струшка Јабланица во бело руво – (Галерија)

Додека во текот на вчерашниот ден во Струга имаше интензивни врнежи од дожд на повисоките предели од Јабланица паѓаше снег.

Снежната граница се спушти и до селото Горна Белица. Снежните врнежи направија вистинска снежна бајка.

Погледнете ја галеријата која ни доаѓа од оваа прекрасна планина:

15052199_10207795870557123_309703145_o

15053363_10207772592739505_520481896_o

15032627_10207772592499499_1014387671_n

15037188_612387675616190_8684006454365170470_n

14993370_612387655616192_293414315156716713_n

14980673_612387605616197_4595526660040736480_n

Хрватска под снег (12.11.2016) – ГАЛЕРИЈА

Хрватска денес осамна под снежна идила, сето ова е поради влијанието на студениот воздух кој се спушти од север во оваа земја.

Погледнете ја галеријата:

14938243_1022041271251934_4337799084668374043_n

14947396_1136576753097244_3356199833880423791_n

14991265_1022040681251993_8317438054424452773_o

15037136_1022000791255982_8301638916510944108_n

15042188_1022035234585871_8351180707798878662_o

zav

СНЕЖНА ИДИЛА оваа вечер во Горски Котар – Хрватска (Фото)

Студениот бран кој ја зафати Хрватска оваа вечер донесе снежни врнежи и идила во Горски Котар

14922234_1901262456763513_5568857643866640851_n

14955795_1901262463430179_4825767120434306802_n

15078910_1901262460096846_2315495440925037630_n

МЕСТО ВО МАКЕДОНИЈА КАКО НА СЕВЕРНИОТ ПОЛ: Знаете ли каде во Македонија е направена оваа фотографија?

Фотографијата е  од репетиторската станица на Пелистер. Надмоската висина е 2.601 метар. Заледениот објект е предавателската станица на Македонската радио-телевизија. Температурата во овој период од годината се често под нула степени, а во текот на зимата достигнуваат и до 20 степени под нулата, одговорните лица за репетиторската станица се обично први што го дочекуваат снегот секоја година, а воедно е и највисока канцеларија во Македонија.

 repetitor

ЕКСКЛУЗИВНО: Прекрасна снежна идила владее во Москва (Галерија)

14639716_1783662541897274_5857233142482680297_n

14900571_1783662495230612_6787861965431747541_n

14910577_1783662538563941_978898247700525989_n

14938222_1783662591897269_807489242350889078_n

14947417_1783662595230602_4671008765127208175_n

14947696_1783662501897278_1840292808183366447_n

15000122_1783662498563945_2729940580930387053_o

 

 

 

ЕКСКЛУЗИВНА ФОТОГРАФИЈА – Москва моментално, ОБИЛНИ врнежи од снег

Во моментов во Москва владее прекрасна снежна идила, ПОГЛЕДНЕТЕ:

14963257_1218178161585686_7345960322561194428_n

 

ФОТО: Приближување на СИЛНА БУРА над Сен Рафаел – Франција (05.11.2016)

Приближување на силна бура над Сен Рафаел (05.11.2016)

14947733_1897842530438839_6086936206302614556_n

14906952_1897842533772172_2125246588156742129_n

14947733_1897842530438839_6086936206302614556_n

Речиси половина метар снег: Сестриере – Италија (05.11.2016)

14915266_1897559793800446_1699787858398249602_n

14925504_1897559797133779_2939331751080166356_n

14938136_1897570687132690_4676369888028498339_n

14955877_1897559820467110_8622541584690421959_n

14980641_1897559790467113_808599737181422415_n

Подготви: СЛАВЧО ПОПОСКИ!

 

 

 

СНЕЖНА ИДИЛА: Рига – Латвија (04.11.2016)

14572427_1897311227158636_3779375131560161119_n

14938256_1897311253825300_3204907848717412110_n

14947722_1897311223825303_7439263919957538043_n

14956430_1897311230491969_442674397895743120_n

Подготви: СЛАВЧО ПОПОСКИ!