Поларниот бран ја погоди и Грција каде предизвика ОБИЛНИ снежни врнежи

Поларниот бран од североисточна Европа кој го зафати Балкански Полуостров се спушти дури до Грција каде во делови од оваа земја предизвика обилни снежни врнежи.

Снежните врнежи ги има и во близина на главниот град од оваа земја, Атина.

На следните фотографии погледнете ја ситуацијата во Грција – фотографии кои се направени воблизина на Атина

Фото: Severe Weather Europe!

 

ФОТО – ПРЕКРАСНА СНЕЖНА БАЈКА: Горна Белица – Струшко (27.12.2016)

Денешниот влажен воздушен бран и студената воздушна мас акоја истовремено се спушта од север донесе вистинска снежна бајка на Јабланица – планина која се наоѓа кај Струшко.

Следните фотографии ни доаѓаат од селото Горна Белица:

На одредени места од северозападна Италија паднаа 200 цм снег – погледнете како изгледа тоа

Делови од северозападна Италија буквално се отсечени од светот поради обилните снежни врнежи.

На некои места снежната покривка веќе достигна и до 200 цм.

Следните фотографии доаѓаат од скијачното место Прато Невозо кое се наоѓа на надморска височина од околу 1600 метри.

Погледнете како изгледа живот на -50°C – Фотографии кои доаѓаат од Сургут – Русија

Јужните предели на Русија под ДЛАБОК снег (ГАЛЕРИЈА)

Уживајте во прекрасната снежна галерија која доаѓа од јужните предели на Русија:

ФОТО: Прекрасна снежна бајка во Закопане, Полска

Уживајте во галеријата и во оваа прекрасна снежна батка која ни доаѓа од Закопане, Полска:

15230833_1912714282284997_2787512319949703010_n

15285050_1912714315618327_3716049371898078418_n

15337384_1912714278951664_7158444639725264033_n

15337611_1912714272284998_1902884438039282540_n

Фото: Severe Weather Europe

 

Снежната покривка на Италјанските алпи веќе изнесува 1 метар (Галерија)

Уживајте во галеријата која доаѓа од Италјанските алпи каде снежната покривка изнесува 1 метар:

15259200_1908408836048875_8314098576049185295_o

15219467_1908429936046765_7101951074941725835_n

15192563_1907699766119782_6675292293896583969_n

15171067_1907985752757850_2236075268893741240_n

15135794_1907985796091179_2311053420223992879_n

Додека во Македонија имаме прекрасно време погледнете што се случува над Медитеранот (Галерија)

15156945_1904119436477815_4069494446413005335_o

15138355_1904119429811149_6012173570578853082_o

15025502_1904119433144482_713571848334373695_o

ГОЛЕМ СНЕГ: Погледнете како изгледаат Романските планини (ГАЛЕРИЈА)

15027455_1902292889993803_8130476384526924393_n

15032226_1902292896660469_8670925743957657295_n

15036529_1902292893327136_7913046517168042165_n-1

 

(ГАЛЕРИЈА) Последици од разорниот земјотрес со јачина од 7.8 степени според рихтер кој го погоди Нов Зеланд

Фотографиите кој ќе ги погледнете се навистина страшни и жалосни:

14980783_1902298726659886_7286298044147891806_n

14991853_1902298729993219_3749127311426923311_n

15073363_1902298753326550_2950294659109856851_n

15073491_1902298723326553_6412692608101366751_n