НЕОФИЦИЈАЛНО: ДАЛИ НА ЕВРОПА И БАЛКАНОТ ИМ СЕ ЗАКАНУВА НОВ ПОЛАРЕН БРАН?!

Почитувани граѓани овој македонски информативен медиум од страна на Метеорологијата како и странските медиуми првично го објавуваме снецариото кое би можело да се случи од околу 20ти овој месец па натаму а тоа е нов поларен бран од североисточна Европа (Русија).

Гледано според најновите анализи направени од нашите најпрецизни метеоролошки модели во светот во перидот од околу 20 март па натаму Европскиот Континент како и Балканот би можеле да бидат на удар на поларен бран од североисток и исток на Европа и истиот би услови многу ниски температури на воздухот (невообичаени за тој дел од годината) како и снежни врнежи.

Сепак ова сценарио секако да не го сваќате здраво за готово поради тоа што ништо не е сигурно но сепак добро е да се спомене и да се погледне горната метеоролошка карта и спуштањето на овој поларен бран (ако се спушти).

Сепак ние континуирано ќе ја следиме ситуацијата и навремено ќе ве информаираме.

За нови, детални и по потреба обновени информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ.

Почитувани граѓани и сограѓани одсега па натаму преку најшиот најголем метеоролошки медиум во Македонија можете да ја рекламирате вашата фирма. За подетални информации контактирајте ме на мојот официјален фејсбук профил. СЛАВЧО ПОПОСКИ.