ПРОЛЕТТА ВО МАКЕДОНИЈА ПРИСТИГНА ПОРАНО – СЕ МЕРАТ ПРОЛЕТНИ ТЕМПЕРАТУРИ! АНАЛИЗА

Почитувани граѓани слободно можеме да кажеме дека пролетта во Македонија пристигна порано и тоа гледано во температурите на воздухот кој овие денови се далеку над просекот за овој дел од годината а така ќе продолжат до самиот крај на овој викенд.

Сето ова е поради влијанието на невообичаено топлата воздушна маса која продира од јужните географски широчини поточно од Северна Африка.

Освен топлина како што претходно најавивме оваа воздушна маса со себе ќе донесе и Сахарска прашина и песок како и мачнини и тежини кај граѓаните.

Во продолжение погледнете ги денешните петочни максимални температури на воздухот измерени во Македонија:

За нови, детални и по потреба обновени информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ.

Почитувани граѓани и сограѓани одсега па натаму преку најшиот најголем метеоролошки медиум во Македонија можете да ја рекламирате вашата фирма. За подетални информации контактирајте ме на мојот официјален фејсбук профил. СЛАВЧО ПОПОСКИ.