НЕВООБИЧАЕНО ТОПОЛ БРАН ДОАЃА КОН МАКЕДОНИЈА!

Во текот на следните неколку денови па и за време на викеднот кој доаѓа територијата на нашата држава ќе биде зафатена од невообичаено топол бран кој ќе продре од јужните географски широчини и истиот ќе услови невообичаено високи температури на воздухот и истите ќе бидат дури и за повеќе од десет степени повисоки од вообичаените за овој период од годината.

Времето ќе биде претежно стабилно за време на викендот поточно сончево повремено со умерена облачност со исклучок на денот петок кога ќе има повеќе облаци.

Максималните дневни температури ќе се искачуваат во интервалот од 15 до 21 степен.

 

За нови, детални и по потреба обновени информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ.

Почитувани граѓани и сограѓани одсега па натаму преку најшиот најголем метеоролошки медиум во Македонија можете да ја рекламирате вашата фирма. За подетални информации контактирајте ме на мојот официјален фејсбук профил. СЛАВЧО ПОПОСКИ.