ДЕТАЛНА АНАЛИЗА: ЦЕЛИОТ БАЛКАНСКИ ПОЛУОСТРОВ ЌЕ УЖИВА ВО ВИСТИНСКИ ПРОЛЕТНИ ТЕМПЕРАТУРИ

По поларниот вртлог кој неодамна го зафати буквално целиот Балкански Полуостров и донесе снег и невообичаено ниски температури на воздухот кој се спуштија дури и под -20 степени сепак во следниот период токму овој полуостров ќе биде зафатен од навистина вистински пролетни температури на воздухот и истите ќе бидат далеку над просекот за овој дел од годината (повеќе од 10 степени повисоки од нормалните).

Сето ова ќе услови интензивно топење на снежната покривка на планините и истите ќе условат понатамошно зголемување на нивоата на реките.

Температурите ширум Балканот во следните денови на повеќе места ќе се искачат до околу 20 степени а понекаде дури и над 20 степени.

Сепак и покрај ваквата ситуација сепак ќе продолжи нестабилното време низ целиот Балкански Полуостров.

Да напоменеме дека пролетните температури на воздухот ќе ги зголеми условите за будење на природата.

За нови, детални и по потреба обновени информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ.

Почитувани граѓани и сограѓани одсега па натаму преку најшиот најголем метеоролошки медиум во Македонија можете да ја рекламирате вашата фирма. За подетални информации контактирајте ме на мојот официјален фејсбук профил. СЛАВЧО ПОПОСКИ.