КРАЈНО БИДЕТЕ ВНИМАТЕЛНИ ДОКОЛКУ ОДЕТЕ ВО ПЛАНИНА – ВЕЌЕ ИМА ЕДЕН МЕТАР СНЕГ!

Интензивните снежни врнежи кои во изминатиот период ги зафатија планинските и повисоките предели на државава и тоа особено на западот условија ЗНАЧИТЕЛНО ЗГОЛЕМУВАЊЕ на снежната покривка која веќе на високите планини достигнува речиси дури до околу еден метар.

На скијачките центри пак снежната покривка изнесува околу половина метар па и повеќе.

Со ова условите за скијање се идеални но секако во ваква ситуација на посетителите на скијачките центри им препорачуваме да бидат КРАЈНО ВНИМАТЕЛНИ каде и како се движат и тоа особено поради опасност од појава на лавини пораги големото количество на снег кој го има на планините со голема надморска височина.

Со оглед на тоа дека и следниот период ќе биде врнежлив ќе има понатамошно зголемување на снежната покривка.

 

За нови, детални и по потреба обновени информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ.

Почитувани граѓани и сограѓани одсега па натаму преку најшиот најголем метеоролошки медиум во Македонија можете да ја рекламирате вашата фирма. За подетални информации контактирајте ме на мојот официјален фејсбук профил. СЛАВЧО ПОПОСКИ.