ИНТЕНЗИВНИ СНЕЖНИ ВРНЕЖИ И ЗАБРАНА ЗА ДВИЖЕЊЕ! БИДЕТЕ КРАЈНО ВНИМАТЕЛНИ, ДЕТАЛИ

Поради поинтензивни врнежи од снег забрана за движење на тешки моторни возила има патните правци Гостивар – Кичево, преку планинскиот премин Стража и крак Маврово – Дебар.

Снег врне и во Тетово и Гостивар но е со послаб интензитет.

Поради ваквата ситуација на возачите им препорачуваме да бидат КРАЈНО ВНИМАТЕЛНИ особено на планинските превои.

Исто така поради интензивните снежни врнежи на скијачките центри кој ги има на посетителите на истите им препорачуваме КРАЈНА ПРЕТПАЗЛИВОСТ поточно да не се движат низ планините и да не се оддалечуваат од своите викендици во случај да не дојде до несакани последици или истите да се изгубат.

За нови, детални и по потреба обновени информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ.

Почитувани граѓани и сограѓани одсега па натаму преку најшиот најголем метеоролошки медиум во Македонија можете да ја рекламирате вашата фирма. За подетални информации контактирајте ме на мојот официјален фејсбук профил. СЛАВЧО ПОПОСКИ.