НЕ СЕ ГЛЕДА ПРСТ ПРЕД ОКО – СНЕЖНА БУРА БЕСНЕЕ НА СКИЈАЧКИТЕ ЦЕНТРИ! НИКАКО ПРОШЕТКА И ИЗЛЕГУВАЊЕ!

Силниот циклон кој ја зафаќа нашата држава условува МНОГУ ИНТЕНЗИВНИ СНЕЖНИ врнежи поради што на скијачките центри не се гледа прст пред око а тоа можете да го погледнете на следните две фотографии со помош на камерите кои се наоѓаат на Попова Шапка и на Маврово:

Обилните врнежи ќе продолжат и натаму па така снежната покривка која се очекува поточно новата снежна покривка ќе се зголеми дури за околу половина метар.

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Се предупредуваат сите граѓани кој се наоѓаат на овие скијачки центри да не се одалечуваат од нивните викендички поради несакана ситуација а оние кои планираат да патуваат кон истите да бидат КРАЈНО ПРЕТПАЗЛИВИ или да го одложат патувањето кога ќе се подобрат временските услови.

За нови, детални и по потреба обновени информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ.