СНЕЖЕН ЦИКЛОН – МНОГУ ИНТЕНЗИВНИ СНЕЖНИ ВРНЕЖИ НА СКИЈАЧКИТЕ ЦЕНТРИ! ПОГЛЕДНЕТЕ КАДЕ ВЕЕ СНЕГ ВЕЧЕРВА

Под влијание на моќен снежен циклон оваа вечер на скијачките центри Попова Шапка и Маврово има интензивни снежни врнежи каде владее вистинска снежна бајка а исто така и снежната покривка постојано и значително се зголемува.

Токму со ова значително се подобрени усковите за скијање.

Понатаму поради падот на температурите на воздухот и заладувањето снежната граница ќе се спушта и во северните, северозападните, западните и југозападните предели врнежи од снег ќе има и во некои од котлините каде можно е да дојде до формирање на снежната покривка.

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Поради северниот ветер на повисоките места и на планините ќе има услови за појава на снежни наносиа поради ниските температури на воздухот ќе има појава на голомразица па поради ова ги советуваме и предупредуваме на возачите да бидат КРАЈНО ПРЕТПАЗЛИВИ и доколку патуваат према скијачките центри и планинските превои со зебе ЗАДОЛЖИТЕЛНО да понсат зимска опрема.

За нови, детални и по потреба обновени информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ .