КРАЈНА ВНИМАТЕЛНОСТ И ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ – НА СТРАЖА МНОГУ ОПАСНО И МНОГУ СНЕГ! ДЕТАЛИ

Почитувани граѓани оваа вечер на планинскиот превој Страша има доста интензивни снежни врнежи и многу снег со што доколку патувате кон овој планински превој ве советуваме да бидете КРАЈНО ПРЕТПАЗЛИВИ затоа што ситуацијата е навистина опасна.

Поради нниските температури на воздухот можна е појава на голомразица што може дополнително да го вли движењето во сообраќајот.

Поради снежното невреме има забрана за тешки товарни возила.

На следната фотографија можете да ја погледнете каква е ситуацијата вечерва на планинскиот превој Стража:

Фото: Skopje24.mk

За нови, детални и по потреба обновени информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ .