ТЕМПЕРАТУРИ ДУРИ ДО -42°C – ЗИМАТА ЗЕМА ЗАМАФ ВО САД (ДЕТАЛИ)

Острата сибирска зима продолжува во САД па фури истата и зема се поголем замаф.

Овој викенд во делови на САД се измерени дури -42°C.

Од друга страна пак токму поради оваа долга и остра зима во САД ние не можеме да видеме вистинска зима и многу снег низ целата наша земја а не треба да очекуваме зима ни во текот на следниот период, не барем вистинска зима.

Сибирската зима во САД ќе продолжи и натаму во текот на следниот период а истата можно е да се заджи дури и подолго. Сето ова кај нас нема да дозволи спуштање на сибирските јадра кон нашите краишта и вистинска зима со снег.

За нови, детални и по потреба обновени информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ .