СЕРИЈА ЗЕМЈОТРЕСИ ЈА СТРЕСИЈА МАКЕДОНИЈА

Денес (петок) Македонија ја стресија три земјотреси од кој два во Скопје и еден во Охрид.

Се работи за слаби земјотреси со интензитет од 2.1 до 2.6 степени според Рихтеровата скала.

Се надеваме дека понатаму тлото ќе се смири и земјотреси нема да има.

 

За нови, детални и по потреба обновени информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ .