ОБИЛНИ ДОЖДОВИ И ПОРОЈНИ ПОПЛАВИ МУ СЕ ЗАКАНУВААТ НА РЕГИОНОТ – ОВИЕ РЕГИОНИ СЕ НАЈРИЗИЧНИ ЗА ПРЕТСТОЈ И ПАТУВАЊЕ

Почитувани наши граѓани на Македонија последните анализи кој ние ги направивме со помош на нашите најпрецизни метеоролошки модели во светот укажуваат на тоа дека веќе од утре (петок) па за време на овој викенд нашиот регион ќе биде зафатен од МОЌЕН ЦИКЛОН кој ќе услови на повеќе места ИНТЕНЗИВНИ дождови проследени со локални грмежи и силен ветер. Не се исклучува можноста за локално НЕВРЕМЕ проследено со интензивен пороен дожд и град.

Најризични земји се Црна Гора, северот на соседна Албанија како и југозападот на Босна и Херцеговина.

Во текот на споменатиот временски период локално во овие делови можно е да наврнат од 100 до 200 л/м2 воден талог а можно е и повеќе па поради ова можни се и локални поројни поплави.

Поради ваквата цитуација ве советуваме доколку овој викенд планирате да патувате во овие места да бидете ПРЕТПАЗЛИВИ.

За нови, детални и по потреба обновени информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ и на КОСТАДИН ПАВЛОВ