ИНТЕНЗИВНИ СНЕЖНИ ВРНЕЖИ И ЗАБРАНА ЗА ДВИЖЕЊЕ! БИДЕТЕ КРАЈНО ВНИМАТЕЛНИ, ДЕТАЛИ

Поради поинтензивни врнежи од снег забрана за движење на тешки моторни возила има патните правци Гостивар – Кичево, преку планинскиот премин Стража и крак Маврово – Дебар.

Снег врне и во Тетово и Гостивар но е со послаб интензитет.

Поради ваквата ситуација на возачите им препорачуваме да бидат КРАЈНО ВНИМАТЕЛНИ особено на планинските превои.

Исто така поради интензивните снежни врнежи на скијачките центри кој ги има на посетителите на истите им препорачуваме КРАЈНА ПРЕТПАЗЛИВОСТ поточно да не се движат низ планините и да не се оддалечуваат од своите викендици во случај да не дојде до несакани последици или истите да се изгубат.

За нови, детални и по потреба обновени информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ.

Почитувани граѓани и сограѓани одсега па натаму преку најшиот најголем метеоролошки медиум во Македонија можете да ја рекламирате вашата фирма. За подетални информации контактирајте ме на мојот официјален фејсбук профил. СЛАВЧО ПОПОСКИ.

ЕКСКЛУЗИВНО: СНЕГ ВО ГЛАВНИОТ ГРАД – ЗАПОЧНА ДА ВЕЕ ВО СКОПЈЕ!

Вечерва поради падот на температурите снежната граница значително се спушта и тоа како што беше сосема очекувано па така снег започна да провејува и во Скопскиот регион.

Следната фотографија е направена вечерва во населбата Карпош 4:

Интензивни снежни врнежи исто така започнаа и во Дебар а ги има на повеќе места во западна и северозападна Македонија.

За нови, детални и по потреба обновени информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ.

Почитувани граѓани и сограѓани одсега па натаму преку најшиот најголем метеоролошки медиум во Македонија можете да ја рекламирате вашата фирма. За подетални информации контактирајте ме на мојот официјален фејсбук профил. СЛАВЧО ПОПОСКИ.

ВНИМАНИЕ: ИНТЕНЗИВНО ВЕЕ СНЕГ ВО ДРЖАВАВА – БЕЛАТА ПОКРИВКА СЕ ЗГОЛЕМУВА!

Под влијание на влажна и постудена воздушна маса од север оваа вечер особено на северозапад и запад има врнежи и тоа во Полошкиот регион врне претежно снег каде снежната граница значително се спушта додека на другите места на ниските места врне дожд додека на повисоките места и на планините паѓа снег.

Снежната покривка на планините и на скијачките центри постојано се зголемува.

Оваа ноќ врнежите ќе продолжат и ќе бидат од дожд на ниските места а на повисоките места и на планините ќе има врнежи од снег каде ќе продолжи зголемувањето на снежната покривка.

Снежната покривка на исток, североисток, запад и северозапад ќе се спушти под 1000 м.н.в каде врнежи од дожд и снег или влажен снег ќе има и понекаде на повисоките котлини – 500 – 600 м.н.в.

На возачите им препорачуваме КРАЈНО ВНИМАТЕЛНО возење особено низ планинските превои.

 

За нови, детални и по потреба обновени информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ.

Почитувани граѓани и сограѓани одсега па натаму преку најшиот најголем метеоролошки медиум во Македонија можете да ја рекламирате вашата фирма. За подетални информации контактирајте ме на мојот официјален фејсбук профил. СЛАВЧО ПОПОСКИ.

ВРНЕЖИТЕ ЌЕ СЕ ИНТЕНЗИВИРААТ А СНЕЖНАТА ГРАНИЦА ЌЕ СЕ СПУШТА! ДЕТАЛНА АНАЛИЗА

Под влијание на влажен воздушен бран и постудена воздушна маса од север оваа ноќ па се до утринските часови од утрешниот ден (вторник) на повеќе места ќе има врнежи од дожд и снег на повисоките места и на планините.

Повеќе врнежи ќе има на север, северозапад и запад од државава каде на планините и на повисоките места снежната покривка ќе се зголеми а на планините ЗНАЧИТЕЛНО.

Снежната граница ќе се спушти и во некои од повисоките котлини на северозападот, западот и на истокот и североистокот од државава (од 500 – 600 метри па нагоре).

Температурите на воздухот ќе опаѓаат и до утре (вторник) наутро ќе се спуштат во интервалот од -1 до 5 степени.

ВНИМАНИЕ: Поради снежните врнежи кој се очекуваат на возачите им препорачуваме КРАЈНО ДА БИДАТ ВНИМАТЕЛНИ доколку поминуваат низ планинските превои.

 

За нови, детални и по потреба обновени информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ.

ДОАЃААТ НОВИ ВРНЕЖИ – ДОЖД, СНЕГ И ЗНАЧИТЕЛНО ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА БЕЛАТА ПОКРИВКА (ВНИМАНИЕ)

Под влијание на влажна и постудена воздушна маса која се спушта од север до крајот на денов како и ноќва и утре (вторник) изутрина на повеќе места ќе има врнежи од дожд додека на повисоките места и на планините ќе има врнежи од снег.

Повеќе врнежи ќе има на запад и југозапад каде на планините ќе дојде до ЗНАЧИТЕЛНО ЗГОЛЕМУВАЊЕ на белата покривка (некаде за околу или над 20 цм).

Зголемување на белата покривка ќе има и на повисоките места а снежната граница особено на запад, северозапад и исток ќе се спушти под 1000 м.н.в со што услови за снег ќе има и во некои од повисоките котлини.

Ќе започне да дува умере, Долж Повардарието и на исток засилен ветер од југоисточен правец.

Минималните температури на воздухот ќе се спуштат во интервалот од -1 до 5 степени додека маскималните дневни ќе се искачат во интервалот од 2 до 11 степени.

НАПОМЕНА: Поради ваквата настаната ситуација им препорачуваме на возачите КРАЈНО ВНИМАНИЕ доколку се движат низ планините и планинските превои а на посетителите на скијачките центри ги советуваме во случај на интензивни снежни врнежи да не се движат низ планините и да не се оддалечуваат од своите викендички.

За нови, детални и по потреба обновени информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ.

 

ПРОГНОЗИТЕ 100% ПРЕЦИЗНИ: СНЕГ ВО ПОЛОШКИОТ РЕГИОН И ЛОКАЛНО НА ЗАПАД! АНАЛИЗА

Додека некои од конкуренцијата за денес најавуваа снегсамо на високите планини сепак снегот слезе многу пониско. Како што најавивме претходно за денешниот ден под влијание на студена воздушна маса во Полошкиот регион како и на запад (локално) снежната граница се спушти под 1000 м.н.в па така снег утринава врнеше во Македонски Брод а потоа снег започна да паѓа и во Полог и тоа во Гостиварскиот регион.

Во другите предели врне претежно дожд од локален карактер на ниските и снег на повисоките места и на планините од над 1000 м.н.в.

За нови, детални и по потреба обновени информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ.

 

СНЕГ ВЕЕ ВО МАКЕДОНИЈА – ГО ИМА И ПОНИСКО! ПОГЛЕДНЕТЕ КАДЕ ВЕЕ

Како што најавивме утринава во државава веќе има локални врнежи од дожд особено на северозапад и на запад од државава.

На повисоките места и на планините врне снег каде веќе снежната покривка се зголемува особено на планинските места а снежната граница на северозапад и локално на запад се спушти и под 1000 м.н.в па така снег провејуваше и во Македонски Брод.

Снег врне и на планинскиот превој Стража.

На возачите поради ваквата ситуација им препорачуваме КРАЈНО ВНИМАТЕЛНО да внимаваат како се движат со своите возила.

Врнежите ќе продолжат и натаму но нова детална анализа околу временската состојба следува наскоро.

За нови, детални и по потреба обновени информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ.

 

 

ДЕТАЛНА АНАЛИЗА: ВРНЕЖИТЕ СЕ СОЗДАВААТ И ДОАЃААТ КАЈ НАС!

Полека од северозапад и од зпад оваа вечер како што е и сосема очекувано врнежите полека се создаваат и полека доаѓаат кон нашата држава.

Почнувајќи од оваа ноќ ќе има локални врнежи од дожд и снег на повисоките места и на планините. Можно е снежната краница да се спушти и на местата од околу 1000 метри па и нешто под таа граница особено на север, северозапад и запад од државава.

Врнежите ќе продолжат и утре (понеделник) и наутро и претпладне сеуште снежната граница можно е да се спушта некаде до 1000 м.н.ц па и нешто пониско додека во текот на денот снег ќе паѓа само на планините.

Снежната граница можност повторно да се спуши на околу па и под 1000 м.н.в има утре вечер и ноќта кон вторник како и во вторник наутро и претпладне.

Со ова почнува еден подолг период на нестабилно време со почести врнежи.

Почитувани граѓани на овој медиум сите права се задржани со оглед на тоа дека регистриравме крашба на наши информации од други метеоролошки медиуми (ова не значи за другите медиуми кои се поврзани со вести од нашата држава и светот). Ќе се гонат тие метеоролошки медиуми кој крадат информации од нашиот медиум.

За нови, детални и по потреба обновени информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ.

 

ЦЕЛОСЕН ПРИКАЗ: ПОГЛЕДНЕТЕ КАДЕ И КОЛКУ ЌЕ ИМА ВРНЕЖИ И ДАЛИ ЌЕ ИМА ОПАСНОСТ ОД ПОПЛАВИ ВО МАРТ

Почитувани граѓани според вечерашните анализи кој ние ги направивме укажуваат на тоа дека гледано по температурите на воздухот месец Март би бил во границите на повеќе годишниот просек што значи би се очекувале нормални температури на воздухот за тој дел од годината а во ваква ситуацоја не се исклучуваат можностите за сеуште да има продори од северните географски широчини кој би условиле зимски удари.

Меѓутоа пак гледано по врнежите месец Маерт би бил нешто поактивен гледано по врнежите што значи треба да ги има повеќе од нормалното или просечните за месец Март.

Најмнопгу врнежи би имало на југозападот од државава како и во делови од северозападна Грција како и јужна Албанија.

Врнежите дали би биле од дожд или од снег тоа зависи во кој дел од циклонската активност ние би се наоѓале, дали во студената или пак во топлата.

НАПОМЕНА: Поради тоа што се работи за доста подолгорочна анализа на времето промени на истата и тоа како се можни па затоа ви напоменуваме редовно да ги следете нашите секојдневни анализи и прогнози со што навремено ќе бидете информирани за секоја временска состојба.

 

За нови, детални и по потреба обновени информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ.

ДЕТАЛНО АНАЛИЗИРАЊЕ НА ВРЕМЕТО – ДОАЃААТ ВРНЕЖИ – ДОЖД И СНЕГ И ПОВТОРЕН ПОРАСТ НА БЕЛАТА ПОКРИВКА!

Почнувајќи од вечерашната неделна вечер па натаму следува циклонален период во нашата држава па така уште од вечерва и ноќва кон утрешниот ден (понеделник) ќе има врнежи од дожд кој ќе бидат од локален карактер додека на планините и на повисоките места ќе има врнежи од снег.

На северозапад и запад услови за врнежи од дожд и снег или пак влажен снег има и на некои од местата со надморска височина од 600 – 700 метри па нагоре.

Врнежите ќе продолжат и утре (понеделник) и ќе бидат поинтензивни на запад и југозапад и тоа вечерта и во текот на ноќта кон вторник и истите ќе бидат од дожд додека на планините ќе има врнежи од снег.

Наутро и претпладнето и повторно во вечерните часови врнежи од снег ќе има и на повисоките места а снежната граница можно е да се спушти до околу или под 1000 м.н.в и тоа особено на северозапад, запад и на исток.

Особено на планините а можно и на некои од повисоките места ќе започне зголемување на снежната покривка.

Ќе дува слаб до умерен ветер од северен и од североисточен правец додека минималните температури на воздухот ќе се спуштат во интервалот од -1 до 6 степени додека маскималните дневни ќе се искачуваат во интервалот од 6 до 12 степени.

За нови, детални и по потреба обновени информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ.