МНОГУ ВЕДРИНА И ТОПЛИНА – ВИСТИНСКА ПРОЛЕТ! МОМЕНТАЛНА СИТУАЦИЈА ВО МАКЕДОНИЈА

Почитувани граѓани продолжува да трае невообичаеното топло време кај нас и вистинската пролет проследена со многу сонце и топлина.

Територијата на нашата држава е под влијание на невообичаено топла воздушна маса која продира од јужните географски широчини (Северна Африка) и истата условува многу високи температури на воздухот кој се идеални за понатамошно будење на природата.

Сепак како што претходно објавивме во најновата и обновена детална анализа студениот бран кој доаѓаше кон нашата територија сепак ќе изостане и тоа нема да се случи барем засега и барем според најновите анализи направени со помош на нашите најпрецизни метеоролошки модели во светот.

За нови, детални и по потреба обновени информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ 

КОСТАДИН ПАВЛОВ