ВИСТИНСКО ПРОЛЕТНО ВРЕМЕ – МНОГУ СОНЦЕ И ТОПЛИНА, ВО МАКЕДОНИЈА ИЗМЕРЕНИ 18 °C!

Анализите на времето кој ние ги најавувавме уште дури пред речиси една недела повторно испаднаа 100 % прецизни.

Територијата на нашата држава е под влијание на невообичаено топла воздушна маса која продира од јужните географски широчини (Северна Африка) и токму овој продор го предизвикува Арктичкиот воздух кој се спушта во деловите на САД.

Кај нас владее право пролетно сонце кое е проследено со многу сонце и топлина во текот на денот па така денес (понеделник) во државава се измерени дури 18 степени и тоа во Гевгелија.

Во продолжение погледнете ги максималните дневни температури измерени денес (понеделник) ширум Македонија:

Maximum temperature in 24h. 01/29/2018 at 12:00 UTC
(19 of 19 stations)
1 Gevgelija (Macedonia, The Republic of) 18.2 °C
2 Kriva Palanka (Macedonia, The Republic of) 13.5 °C
3 Tetovo (Macedonia, The Republic of) 13.4 °C
4 Strumica (Macedonia, The Republic of) 12.7 °C
5 Berovo (Macedonia, The Republic of) 11.7 °C
6 Skopje-Zajceprid (Macedonia, The Republic of) 11.6 °C
7 Prilep (Macedonia, The Republic of) 11.5 °C
8 Pretor-Pgc (Macedonia, The Republic of) 11.4 °C
9 Bitola (Macedonia, The Republic of) 11.0 °C
10 Lazaropole (Macedonia, The Republic of) 11.0 °C
11 Demir Kapija (Macedonia, The Republic of) 10.9 °C
12 Stip (Macedonia, The Republic of) 10.8 °C
13 Topolcani-Pgc (Macedonia, The Republic of) 10.6 °C
14 Skopje-Petrovec (Macedonia, The Republic of) 10.5 °C
15 Pozarane-Pgc (Macedonia, The Republic of) 10.3 °C
16 Vinica-Pgc (Macedonia, The Republic of) 9.2 °C
17 Gjuriste-Pgc (Macedonia, The Republic of) 8.9 °C
18 Ohrid (Macedonia, The Republic of) 8.5 °C
19 Ohrid-Aerodrome (Macedonia, The Republic of) 7.5 °C

back to index 

За нови, детални и по потреба обновени информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ и на КОСТАДИН ПАВЛОВ