ЕКСКЛУЗИВНО: НАШИТЕ МОДЕЛИ КОЈ ЕДИНСТВЕНО ГИ ПОГОДИЈА НЕОДАМНЕШНИТЕ ПОПЛАВИ КАЈ НАС И ВО РЕГИОНОТ

Почитувани граѓани на самиот почеток на овој месец бевме сведоци на една незгодна ситуација а тоа се неодамнешниоте поплави кој ја зафатија нашата држава и излевањето на реките низ државава. Исто така и водите во езерата забележаа значителен пораст.

Сепак ние многу подобро поминавме за разлика од регионот поточно соседна Грција и Албанија каде имаше катастрофални поплави кој што носеа се пред себе а во соседна Албанија поплавите однесоа дури и човечки шивоти. На следната метеоролошка карта можете добро да видете дека нашиот регион сосема очекувано го погодија овие поплави. Единствено само нашите метеоролошки модели го предвидоа и најавиа тоа. Погледнете:

За понатаму сеуште ситуацијата е нејасна дали би имало нови временски непогоди во регионот и кај нас но затоа континуирано ние ќе ја следиме ситуацијата и навремено ќе ве информираме за се.

За нови, детални и по потреба обновени информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ и на КОСТАДИН ПАВЛОВ