ПРВ ЗИМСКИ УДАР ВО ДРЖАВАВА – ИЗМЕРЕНИ РЕЧИСИ -10°C

Студениот фронт од север кој помина над нашата територија во текот на вчерашната ноќ како и во текот на вчерашниот понеделникчки ден остави значителна трага и тоа најмногу гледано по температурите на воздухот. Поради разведрувањето и намалувањето на облачноста денешното утро во државава беше многу студено па така на многу места минималните температури на воздухот се спуштија под нулата. Најстудено беше во Битола каде се измерени -8 степени.

Да напоменеме дека на планинските места температурите на воздухот се уште пониски.

Во продолжение погледнете ги минималните температури на воздухот кој се измерени во државава:

Minimum temperature in 24h. 11/21/2017 at 06:00 UTC
(17 of 17 stations)
1 Bitola (Macedonia, The Republic of) -8.0 °C
2 Lazaropole (Macedonia, The Republic of) -6.4 °C
3 Kriva Palanka (Macedonia, The Republic of) -4.0 °C
4 Berovo (Macedonia, The Republic of) -3.9 °C
5 Ohrid (Macedonia, The Republic of) -3.6 °C
6 Pretor-Pgc (Macedonia, The Republic of) -3.4 °C
7 Skopje-Petrovec (Macedonia, The Republic of) -2.7 °C
8 Prilep (Macedonia, The Republic of) -2.6 °C
9 Tetovo (Macedonia, The Republic of) -2.5 °C
10 Topolcani-Pgc (Macedonia, The Republic of) -1.7 °C
11 Gjuriste-Pgc (Macedonia, The Republic of) -1.6 °C
12 Pozarane-Pgc (Macedonia, The Republic of) -1.6 °C
13 Strumica (Macedonia, The Republic of) -1.5 °C
14 Skopje-Zajceprid (Macedonia, The Republic of) -0.5 °C
15 Vinica-Pgc (Macedonia, The Republic of) -0.5 °C
16 Stip (Macedonia, The Republic of) 0.0 °C
17 Demir Kapija (Macedonia, The Republic of) 0.6 °C

За нови, детални и по потреба обновени информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ и на КОСТАДИН ПАВЛОВ