ФРОНТАЛНИОТ СИСТЕМ ПРИСТИГНА – СНЕГ ВЕЕ ВО МАКЕДОНИЈА

Во овие ноќни часови фронталниот систем поминува над нашата држава па така условува локални врнежи од дожд со слаб до умерен интензитет на ниските места додека на повисоките планини паѓа снег.

Во овој момент снег паѓа и на Попова Шапка а тоа можете да го видите на следната фотографија:

Инаки претходно најавивме дека оваа ноќ ќе има брз апромена на времето и врнежи. Потоа од утре па се некаде до понеделник ќе имаме суво и стабилно време а ви утринските часови по котлините не се исклучува можноста за магла. Нова промена на времето и врнежи понеделник навечер така е барем гледано од моменталните анализи.

За нови, детални и по потреба обновени информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ и на КОСТАДИН ПАВЛОВ