ТЕМПЕРАТУРИ ЗА 10°C ПОВИСОКИ ОД ПРОСЕЧНИТЕ: АФРИКАНСКИ БРАН

До самиот крај на оваа недела поради продор на значително потопла воздушна маса од северните предели на Африка времето во државава ќе биде претежно сончево и МНОГУ ТОПЛО со значително повисоки температури од просечните и истите ќе бидат дури за 10тина степени повисоки од нормалните и насекаде ќе се искачат до околу 30 степени додека во централните и во југоисточнит епредели до крајот на оваа недела истите ќе се искачат до па дури и над 35 степени.

Според моменталните анализи промена на времето и голем пад на температурите на воздухот ќе имаме во почетокот на следната недела.

За нови, детални и по потреба обновени информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ и на КОСТАДИН ПАВЛОВ