БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА НА СЛАВЧО ПОПОСКИ: ПОГЛЕДНЕТЕ ШТО ЌЕ ПРЕДИЗВИКА АФРИКАНСКИОТ БРАН

Почитувани граѓани со оглед на тоа дека во следните неколку денови поточно до самиот крај на оваа недела територијата на државава ќе биде зафатена од Африкански бран кој ќе предизвика повторно многу топло времесо значително повиоки температури од просечните кој ќе бидат дури за 10 степени повисоки од нормалните.

Токму поради ова невообичаено топло време кое не е својствено за овој период од годината кај граѓаните посебно кај метеопатите можни се здравствени проблеми поточно појава на главоболка и мачнина како и тежина и повремена нервоза. Според моменталните анализи со кој располагаме голем пад на температурите ќе има на почетокот од наредната недела и според сегашните анализи температрите на воздухот ќе бидат далеку под просекот.

За нови, детални и по потреба обновени информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ и на КОСТАДИН ПАВЛОВ