СТРАШНО НЕВРЕМЕ БЕСНЕЕШЕ ВО БИТОЛСКО – НАПРАВИ ГОЛЕМИ ШТЕТИ ВРЗ ЗЕМЈОДЕЛИЕТО!

Циклонот од запад кој во текот на вчерашниот ден (понеделник) јазафати Македонија услови развој на олујни системи кој во Битолскиот регион предизвикаа страшно невреме проследено со интензивни поројни врнежи од дожд и град како и силкни електрични празнења и силен ветер.

Интензивните врнежи од град предизвикаа и големи штети врз земјоделието во селото Трновци. Тоа можете да го погледнете на следните неколку фотографии подолу:

За нови, детални и по потреба обновени информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ и на КОСТАДИН ПАВЛОВ