МАКЕДОНСКИТЕ ГРАЃАНИ ДА СЕ ЕВАКУИРААТ: ФЛОРИДА НА УДАР НА НАЈСТРАШНИОТ УРАГАН ДОСЕГА ИРМА

Најстрашниот ураган досега кој е забележан во САД и кој се формираше над Атлантикот направи хаос на многу места во оваа земја условувајчи и големи поплави и прекин на електричната енергија.

Најстрашниот ураган досега кој е забележан во САД и кој се формираше над Атлантикот направи хаос на многу места во оваа земја условувајчи и големи поплави и прекин на електричната енергија.

Во текот на оваа ноќ а особено утре и во понеделник овој страшен ураган ќе ја погоди и Флорида каде ќе предизвика обилни дождови и урагански ветрови кој ќе достигнуваат брзина дури од над 150 км/час а понекаде дури до околу 200 км/час а поради ваквата состојба можни се и големи штети како и поплави.

Се предупредуваат македонските граѓани кои се наоѓаат токму на Флорида многу добро да се евакуираат и заштитат од овој страшен ураган и да ги почитуваат советите на тамошната власт.

За нови, детални и по потреба обновени информации околу временската состојба кај нас следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ и на КОСТАДИН ПАВЛОВ