ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ДО МАКЕДОНЦИТЕ ВО САД: ВО ЖИВО СЛЕДЕЊЕ НА СТРАШНИОТ УРАГАН ИРМА

Почитувани наши граѓани кои се наоѓате во САД и оние кој планираат викендов да планираат токму таму една многу важна информација и серизоно предупредување: Страшниот ураган со име ИРМА кој е е дефинитивно најсилниот досега забележан во САД и кој се формираше над Атлантикот полека од јужните предели на САД ќе се преместува кон источните и југоисточните предлеи па така за време на овој викенд ќе стигне некаде до источните предели на Флорида.

Со себе носи многу обилни врнежи од дожд, грмежи и урагански ветрови до околу па дури и над 200 км/час па големи се шансите да предизвика и големи штети како и локални поплави.

Се предупредуваат македонците кои се наоѓаат во САД и оние кој токму за време на овој викен планираат да патуваат таму да бидат крајно предпазливи и доколку дојдат до судир на овој страшен ураган многу добро да се засилнат и во никој случај да не излегуваат на отворен простор и д афи слушаат советите на тамошната влада и институциите.

Во продолжение погледнете ја анимацијата и движењето на страшниот ураган ИРМА:

За нови, детални и по потреба обновени информации околу временската состојба кај нас следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ и на КОСТАДИН ПАВЛОВ