ЗИМА: ВО БЕРОВО ИЗМЕРЕНА ТЕМПЕРАТУРА ОД 1.7 °C!

Денес рано наутро поради разведрувањето кое се случи но и поради дополнителниот продор на студен воздух од север во Македонија на многу места минималните температури на воздухот се спуштија под 10°C. Најстудено беше во Берово каде температурата се спушти дури до зимски 1.7°C.

Во ваква ситуација факт е дека полека но сигурно веќе летото и летните температури заминуваат.

За нови, детални и по потреба обновени информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ и на КОСТАДИН ПАВЛВОВ