ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ДО МАКЕДОНЦИТЕ КОИ СЕ НАОЃААТ ВО САД: УРАГАН ИРМА!

Откако страшниот ураган ИРМА кој се разви над Атлантикот и пред скоро време достигна 5та категорија со ветришта дури до околу 280 км/час и се движи од Атлантикот према јужните предели на Америка со што најпрвин треба да го зафати Мајами а потоа истиот ќе се движи во правец кон југоисток и исток со што треба да ја зафати и источна Флорида.

Од овој моќен ураган се очекуваат: СИЛНИ ВРНЕЖИ ОД ДОЖД, СИЛНИ ГРМЕЖИ, УРАГАНСКИ ВЕТЕР ДУРИ СО БРЗИНА ОД НАД 250 КИЛОМЕТРИ НА ЧАС ПОТОЧНО ДО ОКОЛУ 280 КИЛОМЕТРИ НА ЧАС. Секако ова има голема веројатност да предизвика големи материјални штети и големи поплави.

Со оглед на тоа дека има доста Македонци во САД ги предупредуваме доколку се најдат на удар на овој ураган да обратат крајна претпазливост и многу добро да се засолнат затоа што овој ураган и тоа како многу е опасен за животот на граѓаните.

За нови и детални информации околу ова следтее го официјалниот фејсбук профил на КОСТАДИН ПАВЛОВ кој континуирано ќе ја следи ситуацијата и ќе објавува.

За нови и детални информации околу временскта состојба кај нас следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ