СНЕГ И НА БАЛКАНОТ – СЛОВЕНСКИТЕ ПЛАНИНИ ПОБЕЛЕА!

Уште од вчерашниот саботен ден поради спуштање на значително постудена воздушна маса од север на северен Балкан поточно во Словенија на планинските места врнежите од дожд поминаа во врнежи од снег со што дојде до формирање на снежна покривка а снежната граница се спушти на околу 2000 метри.

Понатаму значителен пад на температурите на воздухот ќе има на целиот Балкански Полуостров.

За нови, детални и по потреба обновени информации следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ и на КОСТАДИН ПАВЛОВ