ПРИСТИГНА ЗИМАТА: ГОЛЕМ СНЕГ!

Како што и најавивме зимата пристигна на Европските и на Италјанските алпи каде температурите на воздухот веќе паднаа под нулата и има интензивни врнежи од снег и формирање на снежна покривка.

Тоа можете да го погледнете и на следните фотографии кои доаѓаат од Италијанските алпи:

До самиот крај на оваа недела токму на алпите локално се очекуваат дури и преку 50 сантиметри снег со што ќе биде идеално за отворање на скијачката сезона.

За нови и детални информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ и на КОСТАДИН ПАВЛОВ