ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: СТРАШНО НЕВРЕМЕ ДОАЃА НА БАЛКАНОТ!

Како што веќе најавивме во изминатите неколку дена а сега веќе и предупредуваме дека до крајот на денешниот ден Балканот или поточно делови од Словенија, Хрватска, Босна и Србија ќе бидат ѕафатени од НЕВРЕМЕ кое на некои места би можело да биде и од поголеми раѕмери и проследено со интензивен пороен дожд, силни електрични праѕнења, силен ветер и град од поголема величина.

Во ваква ситуација и тоа како се можни и локални поројни поплави.

На опасни временки појави денес предупредува и Европскиот центар за НЕВРЕМИЊА а тоа можете да го погледнете горната карта каде се означени местата каде е најопасно.