ИНТЕНЗИВЕН СНЕГ: АЛПИТЕ ПРЕД НОВ ГОЛЕМ СНЕГ!

До самиот крај на оваа недела поради Средоземниот циклон но и поради спуштањето на значително постудената воздушна маса од север на Европските и Италјанските алпи се очекува и поголемо количество на снег па така на некои места од алпите веќе ќе биде идеално за скијање.

На некои места од алпите ќе падне голем снег и тоа некаде до околку 40 сантиметри а температурите ќе паднат под нулата.

За нови и детални информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ и на КОСТАДИН ПАВЛОВ.