БАЛКАНОТ НА УДАР НА НОВО ГОЛЕМО НЕВРЕМЕ!

За време на овој викенд поради Циклон со центар над Средоземјето ќе предизвика ново НЕВРЕМЕ на Балканскиот Полуостров.

Најголеми шанси за невреме имаат северниот и северозападниот Балкан односно Словенија, Хрватска, Босна и Србија. Невремето со себе ќе носи интензивен пороен дожд, силен ветер, силни и чести електрични празнења и град.

За време на овој циклон во овие земјо локално ќе наврне ГОЛЕМА количина на дожд а можни се и локални поројни поплави додека температурите на воздухот ќе бележат голем пад.

За нови и детални информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ и на КОСТАДИН ПАВЛОВ