ИНТЕНЗИВЕН СНЕГ: АЛПИТЕ ПРЕД НОВ ГОЛЕМ СНЕГ!

До самиот крај на оваа недела поради Средоземниот циклон но и поради спуштањето на значително постудената воздушна маса од север на Европските и Италјанските алпи се очекува и поголемо количество на снег па така на некои места од алпите веќе ќе биде идеално за скијање.

На некои места од алпите ќе падне голем снег и тоа некаде до околку 40 сантиметри а температурите ќе паднат под нулата.

За нови и детални информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ и на КОСТАДИН ПАВЛОВ.

 

БАЛКАНОТ НА УДАР НА НОВО ГОЛЕМО НЕВРЕМЕ!

За време на овој викенд поради Циклон со центар над Средоземјето ќе предизвика ново НЕВРЕМЕ на Балканскиот Полуостров.

Најголеми шанси за невреме имаат северниот и северозападниот Балкан односно Словенија, Хрватска, Босна и Србија. Невремето со себе ќе носи интензивен пороен дожд, силен ветер, силни и чести електрични празнења и град.

За време на овој циклон во овие земјо локално ќе наврне ГОЛЕМА количина на дожд а можни се и локални поројни поплави додека температурите на воздухот ќе бележат голем пад.

За нови и детални информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ и на КОСТАДИН ПАВЛОВ