ВЕЧЕРВА ПОЧУТВСТУВАН НОВ ЗЕМЈОТРЕС ВО ЈУГОЗАПАДНА МАКЕДОНИЈА!

Вечерва поточно во 22:34 часот земјотрес со интензитет од 2.9 степени според ихтер е почувствуван во југозападниот дел на Македонија. Епицентарот на земјотресот е во Ресенско поточно 2 километри северозападно од селото Јанковец и истиот се наоѓа на 2 километри длабочина.

За нови и детални информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ и на КОСТАДИН ПАВЛОВ