НЕМА КРАЈ НА ЛЕТОТО: ЦЕЛИОТ БАЛКАН ГО ЧЕКА ПЕКОЛ И СУША!

Почитувани наши граѓани според најновите анализи на времето направени денес освен нашата држава суша и многу високи температури на воздухот ќе го зафатат целиот Балкански Полуостров во следниот подолг временски период (период од речиси 10тина дена) што значи над целиот Балкан времето ќе биде стабилно, сончево и МНОГУ ТОПЛО време со мали исклучоци во некои деновикога ретко е можна мала нестабилност но тоа не би били ништо осбено.

Температурите на воздухот кој се очекуваат ширум Балканскиот Период во следниот период на многу места ќе се искачат до околу па и над 35 степени додека локално се очекуваат температури дури и до околу 40 степени. Да напоменеме дека овие температури се мерат под сенка додека на сонце истите се многу повисоки.

За нови и детални информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ