СТРАШНО: ОПАСНИ СУПЕРЌЛИИ ЗА ВРЕМЕ НА СУДИРОТ НА ТОПОЛ И СТУДЕН ВОЗДУХ!

Пред заладувањето односно за време на судирот на многу постудена воздушна маса од север и тропскиот бран од Африка во Полска дојде до страшни олујни системи и страшни суперќелии а тоа можете да го погледнете на седното видео:

https://www.facebook.com/severeweatherEU/videos/2065248020364955/

Ова видео од оваа страшна суперќелија доаѓа од Boguszyn Полска а е направено на 11ти август.

 

За нови и детални информации околу временската состојба следете го официјалниот фејсбук профил на СЛАВЧО ПОПОСКИ