Информација до сите: Еве што ќе донесе влажниот бран во петок навечер и во сабота

Сите се прашувате што точно ни носи влажниот бран кој ќе не зафати петок навечер и во сабота – вака: Овој бран ќе донесе врнежи и тоа претежно во западните предели а температурите ќе бидат далеку попријатни за разлика од сегашните со што на ниските места во западните предели ќе има врнежи од дожд и снег (понекаде има можност и за влажен снег) додека на повисоките места и на планините ќе паѓа снег и токму на овие места ќе дојде до зголемување на веќе постоечката снежна покривка. Во југоисточните предели овој пат врнежите ќе бидат претежно од дожд.

НАПОМЕНА: Во следните постови по потреба прогнозата можно е да се обновува  и изменува доколку дојде до промена на метеоролошките модели.

Подготви: СЛАВЧО ПОПОСКИ!