ЕКСТРЕМНО НИСКИ МИНИМАЛНИ ТЕМПЕРАТУРИ СЕ ИЗМЕРЕНИ И ДЕНЕС

Мерните станици на Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР) кои се наоѓаат низ Македонија и во текот на денешното утро измерија ЕКСТРЕМНО ниски температури каде на некои места истите се спуштија и под -20 степени.

Овие се денешните вредности на минималните температури изверени во Македонија:

Битола -22°C, Тетово и Маврово -20°C, Лазарополе -19°C, Скопје Петровец -18°C, Пожаране и Прилеп -17°C, Берово и Ѓуриште -16°C, Дебар, Скопје Зајчеврид и Крушево -15°C, Штип, Крива Паланка, Тополчани и Куманово -14°C, Виница -13°C, Демир Капија, Струмица и Претор -12°C, Охрид -11°C и Дојран и Гевгелија -7°C.