ПОЛАРНИОТ БРАН И СНЕГОТ СЕ СПУШТИЈА ДУРИ ДО ГРЦИЈА И ТОА ДО ЛЕТНИТЕ ТУРИСТИЧКИ МЕСТА

Пефкохори, Сарти, Ханиоти, Лефкада… цел Халкидики и голем дел од северна Грција денеска осамнаа под снег. Жителите и туристите на шега коментираат дека Грција е подготвена за зимската скијачка сезона.

Тамошните власти веќе издадоа вонредна задолжителна обврска за користење на зински ланци за снег на сите возила, известуваат грчките медиуми.