Астрономски календар – погледнете колку ќе трае денешниот ден

Денес е четврток, 15 декември 2016 година, 350-иот ден во годината.

Сонцето изгреа во 6:54, а ќе зајде во 16:04 часот.

Денот ќе трае 550 минути.

Месечината денес ќе изгрее во 18:00 часот а ќе зајде утре изутрина во 08:51 часот.