Снегот пристигна и во Македонија, денес забеле Попова Шапка

Најавениот снег уште од минатата недела пристигна и во Македонија и тоа на Попова Шапка.

Денес циклонот од Медитеранот замешан со студениот воздух од север придонесоа да падне првиот снег на Попова Шапка.

Сепак не е чудно да падне првиот снег во октомври  во Македонија, Македонија е богата со високи планини кои се над 2000 м.н.в.

Во текот на следнито период не очекуваме некое поголемо затоплување на времето, останува релативно свежо особено во утринските часови затоа каде  и да одите со себе да си понесете топла облека.

14517522_1288444441200804_1892111869032700121_n

Подготви: СЛАВЧО ПОПОСКИ!

 

 

 

 

 

1 reply

Comments are closed.