Што е тоа Суперќелијски облак и што предизвикува?!

Суперкелија или Суперкелијски облак е најмоќниот облак во Атмосферата.

Се развива во премногу нестабилна Атмосфера.

Со себе носи ГОЛЕМИ НЕВРЕМИЊА , СИЛНИ ВЕТРИШТА , МНОГУ ДОЖД , ГРАД И ТОРНАДА.

Подготви: СЛАВЧО ПОПОСКИ!