Информација до земјоделците:

Со оглед на тоа дека во текот на следната недела се очекува голема промена на времето (големо заладување и локални послаби врнежи од дожд) сево ова ќе овозможи за престанок на работата на земјоделските култури.

Исто така наутро температурите понекаде се очекува да се спуштат под 0 степени па затоа ве советуваме со време да ги заштитете вашите земјоделски култури од појава на мраз.

Подготви: СЛАВЧО ПОПОСКИ!